Dear Readers , Welcome To ZieZieQ's Official Blog . Do Respect Me As The Owner . You Follow Me , I Will Follow You Back . Mind Your Manners And Your Words . Thank You And Enjoy Reading

Ikut !

Friday, March 18, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa :)

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera :))

okay tadi akhirnya dapat juga tontong wayang cerita melayu yang memang sedang hangat diperkatakan .mesti ramai yang akan cakap, "eleh cerita melayu !ending boleh agak !meleweh leweh" .memang benar .mula mula time nak tengok memang berad hati lahh .takud ta best kan .and ada yang kata ,sesiapa ta minat sejarah baik ta paya tengok .saya nih memang tak minat sejarah .but overall kan ,cerita nih memang mantap !mantap habeslah !superb !

pujian boleh diberikan pada KRU production ye .walaupun teknik cgi dia biasa je but okay lah .and ada gak part yang nmpk sangat tipu sebagai contoh bulan yang tiba tiba muncul .macam kartun je .but ,not bad laaaa teknik berlawan yang ditonjolkan serta aksi humor yang dibuat oleh Merong sendiri dan Ying Ying (gundik diraja) .malah ,lakonan yang di tonjolkan Merong memang best !ekceli saya lupa nama merong tuh ye :))

yang pasti ,Laksmana China tuh handsome sangat !hampir nanges di part kematiannya .hukk~
mati dengan sadis ye T____T merong pun handsome .badan dia taff ! HAHAHA :PP

okay dah . daaa~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...