Dear Readers , Welcome To ZieZieQ's Official Blog . Do Respect Me As The Owner . You Follow Me , I Will Follow You Back . Mind Your Manners And Your Words . Thank You And Enjoy Reading

Ikut !

Sunday, May 8, 2011

ho ho ho holidayyyy~

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera .

holiday ? cuti sem ? alhamdulillah exam semua dah lepas .
sekarang focus pada cuti je . okay sekarang nak share .
apa benda yang korang boleh buat untuk hilangkan bosan time cuti :D
ramai akan merungut bila cuti sebab bosan tatau nak buat apa kan ?
moh kita try perkara yang saya usulkan . ada bran ?
tapi mostly mcm sesuai untuk kaum hawa lah ;)

1. belajar MEMASAK ! yelah , orang kata . wanita sempurna wanita yang tahu buat semuanya . so , apa salahnya masa terluang yang ada di isi dengan memasak . kan dapat faedah . perut pun kenyang kan ? heee~

2. belajar MENJAHIT ! so , tak payah susah susah nak g tempah baju untuk raya . kan dah nak raya tak lama lagi . tak lama lagi ke ? HAHAHA tak payah susah nak kuaq duit suh orang jahitkan . sendiri pun boleh jahit tau . wink wink~

3. Hang out dengan kawan ? jumpa kawan lama . lepak , borak ,cerita pengalaman spanjang 1 sem . gossip . semua boleh tau . zaman sekarang kan ? apa de hal . hee~

4. Buat family gathering sambil adakan bbq . memang mantap lah ! share share duit lah beli bahan semua . seronok tau gather dengan family . makan ramai ramai . cerita mcm mcm . sambil tuh perut kenyang badan pun letih . HOHOHOHO

5. pergi makan angin ! bercuti dengan family adalah yang terbaik ! pergi mandi air terjun ke , pantai ke , lepas tanah tinggi ke . seronoknya kan ? dapat spent time dengan family . cipta kenangan indah bersama :)

okay rasanya cukup kot 5 perancangan . so , anda dah decide belum ? HAHAHA ini pandangan saya je . kalau ada pandangan lain , apa salahnya kita kongsi sama sama kan ? okay lah . kepada semua , saya ucapkan SELAMAT BERCUTI ^^,

maaf ler lama tak hapdet . mood exam lah katakan ? bersawang dah blog nih . teehee~ ^^,


4 comments:

ADaWiYaH said...

selamat bercuti..

ZieZieQ said...

thanks . u too :)

emeera asnary said...

sume d atas dlm proses kecuali belajar MENJAHIT! haha ;)

ZieZieQ said...

kenapa MENJAHIT belum ? HAHA :D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...